Gängmord på icke-kriminella är ovanligt

Det är ovanligt att gängkriminella mördar personer som inte är gängkriminella. I Göteborg har det dock hänt i alla fall sex gånger.

En gång för ganska många år sen, år 2007, mördades en ung man, 18 år gammal, på en fotbollsplan. 2015 sprängdes en bil i luften i Torslanda och en liten flicka dödades. Samma år dödades en koranlärare invid Sjumilaskolan i Biskopsgården. 2016  dog en liten pojke när en handgranat slängdes in i en lägenhet i Biskopsgården. Hösten 2016 mördades David Isho i Lövgärdet och nu har läraren Alan Amin mördats i Lövgärdet.

Morden i Lövgärdet och på fotbollsplanen var riktade mord och den som dödades var det tilltänkta offret. Mordoffren i alla tre fallen har haft koppling till Hammarkullen och Hjällbo. Koranläraren i Biskopsgården misstogs för en annan person. I de sista två fallen dog barnen då de befann sig på fel plats vid fel tillfälle. Morden i Biskopsgården och Torslanda är kopplade till gängkonflikten som i tre-fyra år plågade Biskopsgården.

I fallet med den unge på fotbollsplanen och David Isho är morden kopplade till det kriminella nätverket kring släkten Ali Khan. Mordet på fotbollsplanen begicks av en medlem i släkten Ali Khan som tog fel på person, för mordet på David Isho är en medlem i släkten Ali Khan misstänkt. Släkten Ali Kahn är inte kopplade till fler mord, dvs de är inte kända för att ha dödat någon annan kriminell. De är bara kopplade till mord på icke-kriminella men också till utpressning, övergrepp i rättssak, hot, misshandel etc. Alltid mot folk som inte är kriminella. Detta skiljer ut släkten Ali Khan från andra kriminella nätverk och gängbildningar i Göteborg.

Jag skulle därför inte bli förvånad om mordet på läraren i Lövgärdet också visar sig ha kopplingar till släkten Ali Khan. Släkten Ali Khan har sin starkaste förankring i Hammarkullen och Hjällbo. Offret har koppling dit.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements