Matchfixning stoppar matchen IFK Göteborg – AIK

Misstänkt matchfixning har inneburit att matchen mellan IFK Göteborg och AIK ikväll har ställts in. En spelare i AIK meddelade att han i tisdags blivit kontaktad av en person, en så kallad matchfixare, som erbjöd honom stora pengar för att medverka till att skapa ett visst resultat i matchen. Matchfixaren kom också med förtäckta hot mot den aktuelle spelaren och krävde att denne skulle underprestera.

Fotbollsförbundet (som har det grammatiskt helknasiga namnet Svenska Fotbollförbundet) beslutade efter att de fått kännedom om försöket till matchfixning att matchen skulle ställas in. Ett rimligt beslut då det inte kan uteslutas att även andra spelare kontaktats och eventuellt accepterat att underprestera. Utöver detta kontaktades polisen och de två berörda klubbarna av förbundet.

Rykten gör gällande att den spelare som avslöjat att han kontaktats skulle ha vari en målvakt men denna uppgift har inte kunnat bekräftas och förnekas av alla inblandade, även av sportchefen Mats Gren som dock först uttalade att så var fallet.

AIK Fotboll är en klubb som inte tidigare har förknippats med matchfixning men det är en klubb som har en historia med kopplingar till tveksamma affärer, bolag och organisationer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements