Utredningen mot Assange nedlagd

Till slut har då utredningen mot Julian Assange för våldtäkt blivit nedlagd. Det borde naturligtvis ha skett för länge och det är självklart en rättsskandal att så inte skett. Oavsett vad som hände de aktuella dagarna i Sverige har bevisningen mot Assange varit mycket svag och förutsättningarna för en fällande dom i praktiken obefintliga.

Det enda som egentligen hindrat en nedläggning av utredningen och åtalet mot honom är de svenska åklagarnas inställning då de vägrat gå med på att förhöra Assange i Storbritannien. När de till slut ändå hörde honom på Ecuadors ambassad i London där han i flera år levt sitt liv så ledde det till att utredningen mot honom lades ner, att häktningsbeslutet hävdes och att den europeiska arresteringsordern upphävdes. Det var på tiden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements