Tunnelbanan i Moskva är snyggare än Stockholms

Igår publicerade SVD en artikel om stationerna i Stockholms tunnelbana. Många är nämligen konstnärligt utsmyckade, framförallt på den blå linjen. Flera av stationerna på en blå linjen är vackra, men samtidigt är många av dem alldeles för stora med stora kala ytor vilket gör att de upplevs som ödsliga och obehagliga. Det vackra i konsten kan inte uppväga detta. På de andra linjerna saknas i stort set vackra stationer även om en del har konstnärlig utsmyckning.

I Moskva upplevs stationerna som mer proportionerliga och inte bestående av en massa ödemark. De är dessutom rent visuellt vackrare än stationerna på den blå linjen i Stockholms tunnelbana. Fast det senare är kanske en fråga om personlig smak.

Bild: Adam Baker Licens: CC BY 2.0

Moskvas tunnelbana har som jag ser det de vackraste stationerna. Stockholms blå linje har också vackra stationer, men de känns för stora och ödsliga. Moskvas tunnelbana är helt klart vackrare än Stockholms.

Bild: Punxutawneyphil. Licens: CC BY 2.0

Bild: Alex ’Florstein’ Fedorov Licens: CC BY-SA 4.0

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements