Polistillslag mot bilmålvakter

Bilmålvakter är personer med stor skulder och noll tillgångar som används som bulvaner vid bilägande. De har inte tillgång till bilarna själva och vet inte vem som har tillgång till enskilda bilar. Ibland kan de formellt äga 1000-tals bilar.

Bilar ägda av bilmålvakter är idealiska för olika typer av brottslighet. används bilen vid inbrott, mord och mordförsök är de som använt omöjliga att spåra. De som använder sådana bilar betalar inte trängselavgifter, parkeringsavgifter eller böter. De som formellt äger bilarna har inga tillgångar och kan inte heller betala.

Polisen har dock fått ett nytt vapen mot förekomsten av bilmålvakter och bruk av vad som i praktiken är ägarlösa bilar. Det är den så kallade ”bilmålvaktslagen” som trädde i kraft för några år sen. Lagen innebär att Kronofogden får omhänderta bilar med stora skulder och sälja vidare dem för att få skulderna betalda.

Polisen använde denna lag för att få bort den här typen av bilar från gatorna och från möjligheten för grova brottslingar att använda dem.

Under onsdagskvällen gjorde Göteborgs kommun och polisen en gemensam insats mot den här typen av bilar i nordöstra Göteborg. Totalt 24 bilar togs ur cirkulation i olika delar av Angered och i Bergsjön.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements