Man gripen för skjutning i Hjällbo

Igår sköts en 29-årig man invid Bläsebovallen och Bläseboskolan i Hjällbo. Han träffades av två skott, i bröstet och foten. De två skyttarna avlägsnade sig från platsen på moped.

Efter skottlossningen fördes den skadade mannen till sjukhus där han nu vårdas. I förhör har han enligt uppgift namngivit minst en av skyttarna. En misstänkt i 25-årsåldern greps igår i Stockholm efter att han blivit anhållen i sin frånvaro genom åklagarbeslut i Göteborg.

Den skjutne och de misstänkta förövarna hör alla hemma i Hjällbo och polisen tor inte att det finns något samband med skjutningen av läraren Alan Amin i Lövgärdet. Den skjutne och de två misstänkta skyttarna är, eller snarare var, vänner. det vekar enligt polisen vara en interna uppgörelse i Hjällbo.

Både den anhållne mannen i 25-årsåldern och den skjutne är känd av polisen sen tidigare. 29-åringen har nyligen figurerat i ett omfattande våldsärende men friades efter en ett år lång utredning. Den gripne 25-åringen ska enligt vissa uppgifter nyligen ha släppts från en längre vistelse i fängelse. Han ska ha varit dömd för bl.a. kidnappning (människorov).

Läs också: Mycket få skottlossningar i Göteborg detta år

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements