Mordkarusellen i Tynnered fortsätter

2013 startade mordkarusellen bland de kriminella i Tynnered och Frölunda. Den 2 augusti detta år mördades Fardeen Goulara på Grevegårdsvägen i Tynnered. En annan person, då 24 år gammal, skottskadades.

Ingen har dömts för mordet på Fardeen Goulara. Däremot finns det en hel del spekulationer om att personer i kretsarna runt Mazdak Vermahmood är skyldiga till mordet. Han mördades den 3 september 2016 vid Näverlursgatan invid Frölunda Torg. Mordet på Vermahmood anses vara en hämnd för mordet på Goulara.

Mordet på Vermahmood är inte löst, men polisen har misstänkta och personer har åtalats för medhjälp och vapenbrott. Nästa mord i serien kom två månader senare, den 1 november 2016, och anses vara en hämnd för mordet på Vermahmood. De två bröderna Farzad Rostami och Rowshan Rostami mördades. De var kusiner till Fardeen Goulara.

Inte heller mordet på de två bröderna har lösts, men polisen vet sannolikt vilka som utförde dådet men brist på hållbara bevis och det faktum att misstänkta hållit sig undan, sannolikt utomlands, har lett till att ingen lösning av brottet kunnat nås.

Många av de inblandade i den våldsamma konflikten mellan två kriminella nätverk som tidigare var ett är släkt med varandra. Det gäller framförallt i grupperingen kring familjerna Goulara/Rostami.

Nästa mord inträffade i början av juni men den döde, Kamel Yasin, hittades inte förrän den 4 juni i Ruddalen men sågs senast vid liv den 29 maj. Han tillhörde grupperingen i Tynnered kring familjerna Goulara/Rostami.

Hämden för mordet på Kamel Yasin kom den 16 juni invid bensinmacken som ligger vid Guldringen/Beryllgatan (själva gatan heter Bärnstensgatan) i Tynnered. Då mördades Dawit Tadesse, 27 år gammal. Han anses ha varit en nära vän till den mördade Mazdak Vermahmood. Vid mordet skötts det på ett sådant sätt att boende i husen i närheten utsattes för allvarlig fara och ett skott gick igenom ett lägenhetsfönster.

Peter Linné menar i en analys i GP att det sannolikt behövs en avhoppare, en från någon av sidorna i konflikten som börjar prata med polisen för att lösa morden. Det är säkerligen så att polisen i stort sett vet vilka som utfört de olika morden men vittnesmål och riktigt bara bevis behövs för att kunna åtala dem. Om någon började prata skulle det alltså underlätta en lösning av morden. Sannolikheten att det sker är dock liten.

Den ena sidan av konflikten består i huvudsak av en släktkrets, Goulara/Rostami som i mångt och mycket påminner om en släktkrets i nordöstra Göteborg, Ali Khan. Det är nästan omöjligt att få avhoppare från kriminella nätverk som består av en familj eller släkt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

Ett Svar på “Mordkarusellen i Tynnered fortsätter”

Kommentarer är stängda.