Ägaren av APM Terminals betalar extremt lite i skatt

APM Terminals är bolaget som driver Skandiahamnens containerterminal i Göteborg. Det är bolaget som vägrar följa lagar, regler och fackliga avtal. Det är bolaget som trakasserar majoritetsfacket och som skapat problem för den kommunalt ägd hamnen i Göteborg. En kommunalt ägd hamn som lagt ut skötseln av containerterminalen på ett bolag som uppenbarligen inte klarar sitt jobb.

APM Terminals ägs av det danska storrederiet Mærsk. Huvudägare och mäktigaste person i Mærsk är Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla. Hon bor i Sverige samtidigt som hon nästan inte betalar nån skatt. Hon har de senaste åtta åren haft taxerade inkomster på 1,6 miljarder kronor, men bara betalat 25 procent i skatt.

Inte nog med att hon äger ett företag som är personal- och fackföreningsfientligt. Hon vill inte heller bidra till den gemensamma välfärden. Det är överklassens egoism och arrogans som visas, Storföretagarnas brist på ansvarstagandes om åskådliggörs på ett tydligt vis. Både i hur företaget drivs och vägran att betala för den gemensamma välfärden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Ägaren av APM Terminals betalar extremt lite i skatt”

Kommentarer inaktiverade.