Rättegångar mot våldsamma högerextremister

I Göteborg har de tre nazisterna Viktor Melin, Anton Lundin och Jimmy Jonasson åtalats för tre bombdåd. Idag har rättegången mot dem startat. Alla tre är åtalade för försök till allmänfarlig ödeläggelse i Lilleby. Jonasson och Melin är åtalade för mordförsök alternativt synnerligen grov misshandel samt allmänfarlig ödeläggelse för bomben i Järnbrott där en person skadades allvarligt. Melin är ensam åtalad för allmänfarlig vårdslöshet när det gäller bomben mot Syndikalistiskt Forum.

Det finns fysisk bevisning och dna-bevis som knyter de åtalade till bombdåden, både de två där bomben exploderade, dvs vid Syndikalistiskt Forum på Övre Husargatan och vid flyktingförläggningen i Järnbrott samt där bomben inte exploderade, på flyktingförläggningen i Lilleby.

Samtidigt som rättegången mot de tre nazisterna, alla aktiva i Nordiska Motståndsrörelsen, startat i Göteborg har en annan rättegång mot en annan åtalad högerextremist startat i Stockholm Det gäller rättegången den sverigedemokratiske riksdagsmannen Kent Ekeroth som är misstänkt för ringa misshandel. Han ska ha slagit en annan man i kön utanför en nattklubb.

Högerextremister och våld tycks ständigt gå hand i hand.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements