Maersk är inte bara en usel arbetsgivare utan också miljömarodör

Mærsk är företaget som äger APM Terminals som driver Skandiahamnens containerterminal i Göteborg. Fast driver är kanske fel ord. Det gör allt de kan för att containerterminalen inte ska fungera, vägrar förhandla med facket, säger upp folk, stänger ute folk från jobbet och beter sig allmänt värdelöst.

APM Terminals och Mærsk är helt enkelt en usel arbetsgivare.

Men inte nog med det. Företaget är också en av Danmarks värre miljömarodörer då de är kontrollerar stora delar Danmarks utvinning av kolväten som olja och gas i Nordsjön. Dessutom har de orsakat stora utsläpp av miljöfarliga kemikalier i Nordsjön under ett par år. Sen slutet av 2014 har Mærsk olovligen släppt ut giftiga kemikalier i Nordsjön och dessutom vilselett danska miljömyndigheten genom att dölja de olagliga utsläppen för dem.

Mærsk är alltså inte bara en usel arbetsgivare utan också en miljömarodör.

Slutligen ägs Mærsk av miljardären Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, som betalar lägre skatt än de flesta pensionärer och lika låg skatt som vanliga svenska låginkomsttagare.

Dålig arbetsgivare, miljöbrott och skattesmitning. Det är vad rederiet som orsakar och skapar kaos i Göteborgs hamn står för.

Manifestation: Försvara hamnarbetarna och strejkrätten!

Drottningtorget 29 juni 2016 klockan 17:30
Arrangör: Stödgruppen för hamnarbetarna – Göteborg

Ge stöd till Hamnarbetarnas konfliktkassa:  Swish 123 219 5121. Plusgiro 62 54 04-9. Bankgiro 871-0741.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements