Ingen dömd för juldagsmord

Två personer har däremot dömts för inblandning i mordet, men ingen av dem har dömts för att ha utfört själva mordet. De två har suttit häktade sen de greps.

Den äldre av de två dömda, 24-åringen Rasmus Dahl, har varit misstänkt för att ha utfört mordet på Mohamed Sarhan på juldagen, men han har nu bara dömts till tre års fängelse för grovt skyddande av brottsling och två grova vapenbrott. I ett förråd som disponerats av honom påträffades mordvapnet, en k-pist. På annat sälle hade han en gömd Kalasjnikov. Vapeninnehaven har han erkänt men inget annat.

Redan 2010 dömdes Dahl för inblandning i ett grovt våldsbrott i Länsmansgården, rånmordet på på Per Nordkvist. Han dömdes den gången för rån, grov misshandel och övergrepp i rättssak, medan Daniel Helge Forsberg dömdes för själva mordet. Den senare har inget att göra med det som nu hänt.

Den yngre av de två dömda, 19-årige Stefan Tesic, har dömts till fyra års sluten ungdomsvård för medhjälp till mord vilket för en vuxen motsvarar 6 års fängelse. Han är dömd för att ha gillrat en fälla för den mördade. Förekommer inte tidigare i straffregistret.

Den mördade Mohamed Sarhan ryktas ha varit den som kastade in en handgranat i en lägenhet i Biskopsgården och dödade en liten pojke.

Alla de inblandade i mordet tillhör Vårvädersligan och det ska ha rört sig om en intern konflikt kring en telefon som används vid knarkförsäljning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements