Geely bygger utvecklingscenter i Lundbyvass

Kinesiska Geely som äger och driver Volvo Personvagnar (Volvo Car) har lanserat planer på att bygga ett utvecklings- och innovationscenter på Götaverkens gamla område i Lundbyvass (Lindholmen skriver GP, men det ligger omkring 1-2 kilometer därifrån, officiellt heter området Lundbyvassen). Antalet anställda i det nya utvecklingscentret beräknas bli 3 500.

Utvecklings-och innovationscentret blir granne med SVT och hamnar omkring 1 kilometer från Lindholmen Science Park (inte intill som GP skriver) som ju ligger i Lindholmen och inte i Lundbyvass. I Lindholmen Science Park finns redan Geely-ägda Cevt, China Euro Vehicle Technology, som har 2 20 anställda.

Så många nya arbetstillfällen i centrala Göteborg med fokus på fordonsutveckling är naturligtvis mycket bra för Göteborg. För sysselsättningen och för den ekonomiska utvecklingen som redan är den bästa i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements