Det finns ingen strejk i Göteborgs Hamn

Många människor bär på missuppfattningen att det förekommer en strejk i Göteborg Hamn. Det finns ingen strejk i hamnen. Har inte funnits sen en endagsstrejk genomfördes i vintras. Det som finns är en urdålig arbetsgivare och ett företag som inte kan sköta en del av hamnen de ålagts att sköta.

Företaget ifråga heter APM Terminals och är en del av den stora Mærsk-koncernen, världens största rederiföretag. Den del av hamnen vi pratar om är containerterminalen i Skandiahamnen. Där har verksamheten bara blivit sämre och sämre sen Mærsk och APM Terminals tog över. Genom antifacklig personpolitik har företaget fått verksamheten att hacka och fungera dåligt. Genom en lockout har de lamslagit hamnen. Alla problem i containerterminalen i Göteborgs Hamn beror på APM Terminals och Mærsk som inte vill följa normala fackliga lagar, regler och avtal.

Nu har Mærsk dessutom gjort problemen i hamnen ännu större. Detta genom att ha dåligt skyddade IT-system. IT-system som nu slagits ut på grund av en nätattack. Resultatet är att de hamnar de driver i praktiken slutat fungera, Det understryker bara hur illa skött hela Mærsk-koncernen och deras hamnbolag APM Terminals är. Ett företag där det finns allvarliga brister i kompetensen på många områden. Så allvarliga brister att de riskerar verksamheten i Göteborgs Hamn.

APM Terminals är problemet i Göteborgs Hamn.

Manifestation: Försvara hamnarbetarna och strejkrätten!

Drottningtorget 29 juni 2016 klockan 17:30 (idag)
Arrangör: Stödgruppen för hamnarbetarna – Göteborg

Ge stöd till Hamnarbetarnas konfliktkassa:  Swish 123 219 5121. Plusgiro 62 54 04-9. Bankgiro 871-0741.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Det finns ingen strejk i Göteborgs Hamn”

Kommentarer inaktiverade.