De olösbara gängmorden i Göteborg

Peter Linné skriver i en bra artikel om gängmorden i Göteborg att 10 mord aldrig kommer att lösas. Det är dock en siffra i underkant. Men orsaken är inte i huvudsak den han anger, att de troliga mördarna dött, utan orsaken är i flera fall sannolikt för att det handlar om inhyrda mördare, troligen från annat land.

Olösbara gängrelaterade mord i Göteborg (antalet ouppklarade är många fler)

Listan är inte komplett på något sätt, framförallt inte under tidigare år. Samtidigt  är det så att antalet gängrelaterade mord varit högre under senare år än på 1990-talet. Det är dock uppenbart att Peter Linnés 10 olösbara gängrelaterade mord inte ens är i närheten av hur många det verkliga antalet olösbara mord i gängmiljöer är. Sannolikt har Peter Linné bara brytt sig om perioden efter 2010, men inte heller i det perspektivet stämmer antalet. Enligt Peter Linné är det totalt 26 olösta mord under samma period.

Dessutom en liten brasklapp. Kanske är det också så att jag missat att något av morden trots allt blivit löst i slutändan.

I minst två fall är mördaren sannolikt död, det gäller mordet på Yuusuf Warsame och mordet på Fardeen Goulara. Peter Linné antyder också att det gäller bomben i Torslanda som dödade 4 personer, men det tror jag inte är korrekt. Dessutom kan det vara så att den person som mördade Aziz och Asadi också har blivit mördad

När det gäller morden i Tynnered som ägt rum de senaste åren så är de inte omöjliga att lösa. Polisen vet inom vilka kretsar de skyldiga finns. Det betyder dock inte att de kommer att lösas. Samma resonemang gäller de mord som kan kopplas till släkten Ali Khan.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “De olösbara gängmorden i Göteborg”

Kommentarer inaktiverade.