Det är knappast olagligt att ordna festival bara för kvinnor

Dessutom är det ju en helt rimlig idé då det ständigt framkommer att män, framförallt unga män, inte kan uppföra sig, inte kan bete sig på rätt sätt mot unga kvinnor på festivaler.

Att ordna arrangemang som bara är öppna för kvinnor förekommer ständigt, men det är ju ännu vanligare med arrangemang bara för män. I ordenssällskap, frimurarloger och liknande sammanhang är det ju det vanliga. Det finns klubbar och föreningar som bara har manliga medlemmar och andra som bara har kvinnliga medlemmar. Det finns klubbar för människor som är gay, organisationer för transpersoner med mera.

Så självklart kan det arrangeras en musikfestival där bara kvinnor är välkomna. Och ena annan där bara medlemmar i en viss förening är välkomna. Sånt är verkligen inget konstigt.

Det som är konstigt är alla idioter till män som tycker det är diskriminerande att ordna saker bara för kvinnor. Det som är verkligt diskriminerande är ju att kvinnor inte kan känna sig säkra på festivaler där det finns män närvarande, Det är vad män borde vara upprörda över.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

PS. Sen är det ju så att en festival för kvinnor knappast ändrar på situationen under andra festivaler. Men det är ju inte heller meningen med utspelet om kvinnofestival. Det är ju till för att frågan ska uppmärksammas och diskuteras.

Advertisements