Sköt polisen en oskyldig i Bergsjön?

I lördags kväll hittades två män skjutna vid Komettorget i Bergsjön. De två skjutna har sitt ursprung Östeuropa men bor i Sverige och de är inte kända av polisen sen tidigare. De är inte bosatta i Bergsjön. De ska eventuellt ha skjutits på grund av en konflikt om mopeder. De sköts enligt uppgift in ryggen när de skulle lämna platsen efter att ha diskuterat mopedfrågan med några andra personer.

Strax efter att de två hittats vid Komettorget sköt polisen en ung man invid syrisk-ortodoxa kyrkan på Meteorgatan en bit därifrån. Polisen hävdar att de sköt mot mannen då han försökt köra på dem. Det finns människor i Bergsjön som hävdar nåt helt annat. Att den skjutne inte gjorde nånting och att polisen sköt honom bara för att han tidigare är känd av polisen.

Att polisen sköt honom har sannolikt en koppling till skjutningen på Komettorget men han är inte i nuläget misstänkt för inblandning i det. Enligt polisen skulle de kontrollera en moped när en skjutne mannen körde sin bil mot dem. Mopeden kunde enligt polisen inte stoppas på grund av händelseutvecklingen utan körde från platsen. Mannen i bilen körde också från platsen och kraschade sen nära kyrkan. Anledningen till kraschen är oklar och det är också väldigt oklart när polisen sköt mot mannen. Sköt de efter kraschen kan det ju knappast ha varit i självförsvar som de hävdar. Inte heller kan det vara självförsvar om de sköt när mannen körde därifrån. Det skulle det däremot kunna vara om de sköt när mannen körde mot dem. Det förutsätter förstås också att han verkligen körde mot dem.

Mannen som sköts uppges i media vara en person som tillhör den kriminella gruppering i Bergsjön som brukar kallas den yngre falangen och dessutom att han är ledande i detta nötverk. Han heter eventuellt Abdul Kader El-Hamawi och kallas enligt vissa källor Abbe. Han har tidigare dömts för brott. Andra källor uppger att det är en person vid namn Alexander (Aleco) Foulidis som skjutits av polisen. Han är också tidigare dömd för brott. Att någon dömts för brott ger dock inte polisen rätt att skjuta dem bara för det. Det betyder inte heller att en sådan person automatiskt är kopplad till ett mord som skett i närheten av personens bostad. Inte heller betyder det att han är kriminell eller med i nåt kriminellt nätverk. Om det är El-Hamawi som blivit skjuten så bor han ju dessutom i närområdet och har fullt legitima skäl för att köra bil i området och att befinna sig där. Det kan faktiskt mycket väl vara så att polisen skjutit en helt oskyldig ung man.

Det finns enligt polisen ingen anledning att misstänka att den person de skjutit är inblandad i skjutningen vid Komettorget.

Det finns märkliga omständigheter kring polisens skjutning och som vanligt när poliser kan ha gjort fel är det väldigt tyst i ärendet. Vad polisen som sköt heter är i nuläget okänt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements