Man från Bergsjön som sköts av polis frisläppt

I vad som verkar ha varit en total överreaktion från en polismans sida så sköts en man i 25-årsåldern i benet av polis på Meteorgatan i Bergsjön. Polisen hävdade att mannen försökte köra på honom. Något som förnekats av människor i Bergsjön där många röster hävdar att mannen är helt oskyldig och inte gjorde något fel.

Först greps mannen av polisen som misstänkt för försök till mord eller dråp. Men när han häktades var han bara misstänkt för försök till grov misshandel. Nu har mannen släppts fri men enligt åklagare Stina Lundqvist är han fortfarande misstänkt.

Polisen har nu också till slut påbörjat sin utredningen av det eventuella brott som skedde när polisen sköt mot den 25-årige mannen. Hans advokat Björn Hurtig är mycket kritisk mot att polisens utredning dröjt:

– Min uppfattning är att utredningen inte kom igång genast för att det var en polis som skjutit. Om det i stället hade varit min klient som skjutit rakt in i en bil, då hade han varit häktad för försök till mord eller dråp, säger Björn Hurtig.

Det skulle inte förvåna mig om åtalet mot den 25-årige mannen i slutändan läggs ner. Något åtal mot polisen tror jag dock inte heller det blir. Det är väldigt sällan poliser åtalas för sådant som helt klart är övergrepp. I detta fall vet vi ännu inte om det handlar om ett övergrepp mot en helt oskyldig man eller inte. Oavsett vilket så blir det sannolikt inget åtal mot någon polis.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements