Inte ett dugg oroande med en rysk atomubåt vid svenska kusten

En rysk atomubåt ska förflytta sig från Kolahalvön till St. Petersburg för att visas upp. Den kommer att passera rakt igenom NATO-område och rakt igenom Danmark. Dessutom kommer den att gå nära svenska kusten. Det hela är en rutinförflyttning som är anmäld i förväg och godkänd av NATO såväl som av Sverige. Det är inte ett dugg oroande.

Inte heller försvarsministern Peter Hultqvist är oroad över ubåten. Han uttrycker i GP dock en allmän oro över Ryssland och aggressiv rysk politik samt kläcker ur sig nåt om att en atomubåt i Östersjön är en komponent i det. Vilket naturligtvis bara är löjligt. Inte heller handlar det om nåt signalvärde som en moderatpolitiker, Allan Widman, kläcker ur sig i GT. Ubåten ifråga är inte ett dugg farligare i Östersjön än om den befinner sig vid Kolahalvön så att den ska visas upp för allmänheten i St. Petersburg är ingens signal om nånting. Allan Widman svamlar.

Ändå väljer borgerlig gammelmedia som GP och GT att försöka framställa det som om det vore oroande. Sådant nyhetsförmedling är djupt ohederlig, i själva verket är det en slags variant på falska nyheter.  Rapporteringen i GP och GT är bara trams. Totalt oseriös.

Ett problem finns ändå med u-båten. Den drivs av en kärnreaktor och den har normalt kärnvapen ombord. Inget vet dock om den har kärnvapen ombord under färden från Kola-halvön till St. Petersburg.

Men ubåten som bara ska passera Sverige är knappast värd en protest trots kärnreaktorn  och kärnvapnen ombord. Den rysk-kinesiska militärövningen som ska äga rum i Östersjön är kanske värt en protest. Den atomdrivna ubåten ska inte delta i övningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Inte ett dugg oroande med en rysk atomubåt vid svenska kusten”

  1. ”… är knappast värd en protest trots kärnreaktorn och kärnvapnen ombord.”

    Ett kärnvapen är alltid värd en protest. Jag skiter sedan jag fullständigt i om kärnvapnet är i Östersjön, under Nordpolen eller i Kinesiska sjön. Kärnvapen är militarismens allra ”käraste” ägodel och måste ständigt bekämpas.

Kommentarer inaktiverade.