Svensken som hyr ut båt till högerextremistiska flyktingmotståndare

Den högerextrema organisationen Defend Europe som arbetar för att stoppa flyktingar från att komma till Europa har hyrt en båt som de ska använda i Medelhavet för att stoppa flyktingar redan på havet. Båten hyrs av en svensk:

Båten som Defend Europe hyrt är 40 meter lång och ägs av en svensk man, som efter att han år 2002 dömdes för grovt bedrägeri har flyttat utomlands.

Joe Mulhall har varit i kontakt med svensken angående uthyrningen. Enligt Joe Mulhall hade svensken varit medveten om besättningens planer när han skrev kontrakt med extremisterna, men tycker inte att det är hans sak att lägga sig i.

– Han sa att han inte ville ta politisk ställning i kommersiella affärer, berättar Joe Mulhall.

Den man det handlar om är Thomas Egerström som bland annat driver eller har drivit privatmilitärverksamhet i Adenviken. Egerström hette från början Jacobsson (och hans far hette från början Assarsson) och kommer från en familj med ett minst sagt tveksamt förflutet.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements