Morden i Gårdsten ett så kallat utvidgat självmord

Efter att två av de döda som hittades i en lägenhet i Gårdsten obducerats menar polisen och åklagaren att det handlar om ett så kallat utvidgat självmord. Mamman har själv orsakat sina skador och anlagt elden. Hon har sedan dött av elden och inte av sina skador. Skadorna på barnen liknar mammans skador och det är därför sannolikt att hon också skadat barnen. Mannen i familjen som hittills varit misstänkt för att ha mördat sin familj är inte längre misstänkt utan har släppts.

Orsaken till det utvidgade självmordet är väl sannolikt desperation på grund av att familjen skulle vräkas då de hade stora hyresskulder. Eftersom familjen hade inkomster är det oklart vad pengarna de fick in användes till eftersom hyran inte betalades. Alternativen är väl att pengarna spelades bort eller användes till droger. Det hela är förstås oerhört tragiskt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements