Moderatpajasen Mattias Tykesson

I GT har moderaten Mattias Tykesson skrivit en debattartikel om Brunnsparken. Det är en av de dummaste debattartiklar jag läst på senare år. Missriktad och med felaktig bakgrund och historik.

Enligt Tykesson har Brunnsparken blivit nåt helt annat än en vacker park. Blivit otrygg och stökig. Enligt Tykesson.

Jag har levt i Göteborg i 40 år. Brunnsparken har hela den tiden varit likadan och det var den också åren innan då jag var tonåring och ofta reste in till Göteborg. Brunnsparken har alltid varit ett tillhåll för personer som befinner sig lite utanför samhället. Uteliggare, missbrukare, tiggare. På 1970-talet såväl som idag. Jag tycker inte det gör nånting. De behöver också platser att vistas på.

Nån park har Brunnsparken aldrig varit. Vilket Tykesson tycks tro. Det har alltid varit ett torg med träd. Genom årtiondena med lite olika beläggning efter olika försök att snygga till, försköna och förändra.  Något som förstås alltid misslyckats. Själva platsen och dess placering i staden samt funktion som största buss- och spårvagnshållplats gör det helt enkelt omöjligt att ändra på den. Brunnsparken förblir Brunnsparken.

Det förstår inte Tykesson. Tykesson kan dessutom inte Brunnsparkens moderna historia, han kan inte dess utveckling, han begriper inte platsens funktion och han förstår inte att även de som står utanför behöver en plats att vistas på. Och vi behöver verkligen inte privatpoliser på allmän plats i Göteborg. Inte i Brunnsparken och inte i Nordstan. Tykesson är inget annat än en pajas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements