Hedersmorden i Sverige är mycket få

Av de 106 mord (enligt Brå) förra året så drabbade 29 stycken kvinnor. Av dessa kvinnor mördades, enligt radioprogrammet I lagens namn,18 i relationsrelaterat våld. Av dessa mord på kvinnor var en tredjedel hedersrelaterade, dvs 6 mord enligt samma radioprogram. Totalt uppges det i programmet att det var 10 hedersrelaterade mord i Sverige under 2016.

En stor majoritet av morden (80%) på kvinnor hade ingen koppling till hedersproblematik. Mer än 90 procent av alla mord hade ingen koppling till hedersproblematik.

Hedersrelaterade mord är helt klart något ovanligt i Sverige även om 10 hedersrelaterade mord är 10 för många. 95 andra mord är också det för många. 95 för många. det låga antalet hedersmord förvånar uppenbarligen de som arbetar med hedersfrågorna och Sara Mohammadi väljer därför att ifrågasätta uppgifterna istället för att acceptera att problemet är mindre än förväntat. Att hedersproblematiken är mindre än förväntat är ju i grunden en bra sak, men uppenbarligen inte för hedersfundamentalisten Mohammadi.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Hedersmorden i Sverige är mycket få”

Kommentarer inaktiverade.