Våldet har inte eskalerat i Göteborg

Brottsligheten i Göteborg har definitivt inte eskalerat som Lucas de Vivo skriver i ETC. Under hela året har det varit 12 skjutningar, de första 4 månaderna inga, sen 12 stycken i Storgöteborg (9 i själva Göteborg om jag fått det hela rätt) på kort tid i våras och sen ingenting igen under sommaren. 12 skjutningar hittills i år tyder på att det blir det lägsta antalet skjutningar ett enstaka år de senaste 10 åren, kanske de senaste 20 åren. Detta är också ungefär vad polischefen Erik Nord säger i artikeln av de Vivo.

Med den sociala situation som råder i Göteborg får vi sannolikt räkna med lite våld och 12 skjutningar i storgöteborg sen april är inte många utan faktiskt extremt få. Situationen i Göteborg avviker starkt från hur det är i Stockholm och Malmö.

Skjutningarna i år har huvudsakligen varit kopplade till konflikten i Frölunda-Tynnered och de flesta har skett i Tynnered (inte i Frölunda) men vi har också några skjutningar i Angereds-området som troligen är kopplade till släkten Ali Khan. 2 av de tre skjutvapenmorden har koppling till konflikten i Tynnered-Frölunda och ett har sannolikt koppling till Alikhan.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements