Demonstrera mot Aurora 2017

Under tre veckor i september kommer stora delar av Sverige att fo?rvandlas till en o?vnings­plats fo?r krig. O?vningen a?r en konsekvens av det sa? kallade va?rdlandsavtalet. Nato­trupper, bland annat amerikanska marinka?rssoldater, kommer att o?va krig med start i Go?teborg. O?vningen a?r den sto?rsta krigso?vningen i Sverige sedan kalla kriget. Enligt fo?rsvarsmakten finns det inga formella garanti­er att USA inte medfo?r ka?rnvapen.

Det finns en omfattande opinion i Sverige mot Nato. Det visade sig bland annat genom de 40 000 personer som skrev pa? mot godka?nnande av va?rdlandsavtalet.

Vi vet alla att opinionen a?r mycket sto?rre a?n sa?. Kom med i protesterna i Go?teborg den 16 september.

Demonstrera den 16 september klockan 13:00, Gustav Adolfs torg, Go?teborg.

  • Nato ut ur Sverige
  • Riv upp va?rdlandsavtalet
  • Inga ka?rnvapen pa? svensk mark

Stoppa Aurora 2017

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Sebbe Persson

    ”Övningen är en konsekvens av det så kallade värdlandsavtalet.”

    Vilken jävla bullshit! Såna här förbannade övningar har varit möjliga sedan vi smygvägen gick med i NATO (genom ”Partnerskap för fred”) 1994. Natoprojektet ”Partnerskap för fred” var en naturlig fortsättning av att vi spelat under täcket med USA och NATO under hela efterkrigstiden. Alliansfrihet och neutralitet har bara varit kvalificerat inrikespolitiskt skitsnack. Värdlandsavtalet är bara en liten administrativ detalj, som gör all praktisk enklare. Att det ska vara så jävla svårt att fatta att vi la oss platt för både USA och NATO för länge länge sedan.

  • Pingback: Paranoid Lars Wilderäng | Svensson()