Våldsamt i Stockholm

I tisdags sköts två personer ner i Östberga på eftermiddagen kring klockan tre. En av dem avled senare på sjukhus.  En av dem ska vara Rebaz Karwan, bror till en av de ledande personerna, Sangar Karwan i det kriminella nätverket i Östberga. Enligt vissa uppgifter är det han som avlidit på sjukhuset. Den andre skjutne bär enligt vissa uppgifter namnet Nidal.

Om det stämmer att det är Rebaz Karwan som nu skjutis är han den andra av brörderna Karwan som skjutits ihjäl, Muhammad Karwan sköts ihjäl i Örby år 2013. Ytterligare en bror, Ranjdar Karwan sitter för närvarande i fängelse.

Sangar och Rebaz Karwan hörde till dem som greps i maj och häktades i juni för utpressning och kidnappning. Den utpressade ska ha varit Franco Malki, en tidigare medlem i Östberganätverket, och vän till bröderna Karwan. Han kidnappades tillsammans med en vän och sattes i en källare tills han betalat en tillfällig skuld. 12 personer från Östberganätverket och Lejonen greps och 11 häktades som misstänkta i ärendet men alla släpptes utan att bli åtalade. i slutet av juni greps en man i 50-årsåldern som misstänkt. Också han är på fri fot. Utredningen ska dock inte vara nedlagd.

Det finns väl anledning att misstänka att detta mord och mordförsök kanske har en koppling till kidnappningen och utpressningen. Alternativet, vilket kanske är mer trovärdigt, är att det är kopplat till den långvariga konflikten mellan Bredängsnätverket och Östberganätverket.

I fredags sköts en 22-årig man, som eventuellt hette Mustafa Faraj, ihjäl på Risingeplan i Tensta. Det var den andra skjutningen samma kväll i Tensta och skedde kring 20:30. Han levde när ambulans och polis kom till platsen men avled på sjukhus. Denna skjutning är väl sannolikt kopplat till den konflikt som finns mellan ett kriminellt nätverk i Tensta och Lejonen i Hässelby/Bromma eller den interna konflikten som tycks ha funnits i Tensta.

En person har anhållits som misstänkt för mordet. Vissa uppgifter gör gällande att han tillhör en grupp om fyra unga män som enligt Aftonbladet mördat uppemot 10 personer i Västerort och på Järvafältet. Däribland ett mord i Järfälla i maj och dubbelmordet på Café Mynta i Rinkeby.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements