Åtta åtalade för tre mord i Sundbyberg och Hallonbergen

I januari och mars 2017 dödades två män och en kvinna vid två olika tillfällen. En man och en kvinna i Hallonbergen mördades sannolikt då de varit vittnen till ett annat mord som ägde rum den 22 januari. Dubbelmordet på José och Elisabeth Ruth Axelsson skedde den 7 mars.

Åtta unga män åtalas nu för morden och en man åtalas för skyddande av brottsling, grovt brott. Åtalet innefattar också grovt övergrepp i rättssak, synnerligen grovt vapenbrott, grovt vapenbrott, narkotikabrott och misshandel. Fyra män åtalas för inblandning i mordet I Hallonbergen och sex för inblandning i mordet på Mario Ivan Semedo i Sundbyberg i januari. Den 18-åring, en nionde person, som är åtalad för skyddande av brottsling var den som körde den 22 januari körde Semedo till sjukhus efter att han blivit skjuten:

25-åringen blev dock endast skottskadad. Hans ”fiender” i det här fallet – sex unga män – följde efter bilen mot Karolinska sjukhuset. Bilen prejades av vägen och mannen sköts igen – den här gången avled han. Föraren av bilen, 18-åringen, som blev vittne till att hans vän sköts till döds, försökte efter mordet undanröja bevis för vad som hänt, där av åtalet om skyddande av brottsling.

Alla de åtalade kommer från Hallonbergen och var bekanta med samtliga mordoffer. För mordet den 22 januari häktades ganska tidigt tre män, 18, 19 och 20 år gamla, som misstänkta för medhjälp till mord. Senare häktade ytterligare en person, 16 eller 17 år gammal. 19-åringen (nu 20 år gammal) är en fotbollsspelare, Rager Rebandi, som spelat i flera av Stockholms klubbar, bland annat i Allsvenskan, och har också representerat Sverige i landskampssammanhang. Han förnekar brott. En av de fyra (20-åringen, numera 21), Amir Jabbari Taklar, är tidigare straffad för ett stort antal småbrott. Även han förnekar brott.

Den 10 mars häktades tre personer, Fouad Saleh, Mikael Chamoun och en ung kille på 16 år som misstänkta för dubbelmordet i Hallonbergen. 16-åringen har erkänt medhjälp till mord. Ingen av de andra, båda två 21 år gamla, har erkänt nånting utan de förnekar brott. Ingen av de tre sistnämnda är straffade för kriminell verksamhet tidigare. Båda 21-åringarna är åtalade för samtliga tre mord och Saleh bedöms troligen ha en psykisk störning. Ytterligare en person grep senare som misstänkt för inblandning i dubbelmordet. Alla utom 16-åringen förnekar brott.

Mannen som mördades i Hallonbergen hade haft narkotikaaffärer med flera av de misstänkta mördarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements