Svensk skådespelare i netflixserien Narcos

Började igår titta på tredje säsongen av TV-serien Narcos och ganska snart dök det upp en svensk skådespelare. Matias Varela. Lite förvånad blev jag onekligen men det är egentligen inte så konstigt. Matias Varela är spansktalande (förutom svensktalande) och hans föräldrar (eller bara en av dem) är vad jag förstår från Latinamerika eller Spanien.

Han spelar som vanligt en rollfigur med förnamnet Jorge. I Snabba Cahs spelade han gangstern Jorge Salinas Barrio och i Arne Dahl-filmerna polisen Jorge Chavez. I Narcos spelar han Jorge Salcedo som arbetar på en säkerhetsfirma (vaktföretag) som i sin tur enbart arbetar på uppdrag av Cali-kartellen. I verkligheten var Jorge Salcedo en militär och säkerhetsexpert som anlitades av Cali-kartellen för att bland annat hyra in och träna legosoldater.

Pablo Escobar från Medellin-kartellen som de två första säsongerna handlade om dog ju så den nya säsongen handlar om Cali-kartellen och om hur US-amerikanska DEA bekämpar dem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements