Tiggeriförbud innebär att kriminella tar över tiggeriet

Det finns tiggare på Sveriges gator. Antalet har dock minskat kraftigt under det senaste året. Anledningen är sannolikt att allt färre svenskar har kontanter på sig. Det är med andra ord svårt att tjäna tillräckligt på tiggeri idag. Inkomsterna av tiggeri har dessutom alltid varit extremt små och alla tiggare hade föredragit ett riktigt jobb. Men under det senaste året har de blivit ännu mindre. Men så länge det finns extrem fattigdom och extrem ojämlikhet inom EU så kommer det att finnas tiggare. Ett tiggeriförbud kommer inte att ändra på det utan bara innebär sämre villkor för tiggarna

Idag organiseras tiggeriet genom familjen och släkten. Resorna till och från Rumänien och Bulgarien samordnas och städerna delas upp. Att kriminella utnyttjar fattiga människor som tigger är mycket ovanligt men förekommer ibland. Att förbjuda tiggeri kommer att innebär att det blir svårare att organisera tiggeriet familjevis. Barn och kvinnor kommer att försvinna och istället kommer tiggarna huvudsakligen att vara unga män. När tiggarna är unga män så ökar också kriminaliteten i gruppen. Det visar undersökningar tydligt och klart. Där tiggeri är förbjudet är brottslighet vanligare bland tiggarna och det är också vanligare att kriminella gäng utnyttjar tiggare.

Ett tiggeriförbud innebär med andra ord att det blir sämre för samhälle då brottsligheten ökar och sämre för tiggarna då de i större utsträckning kommer att utnyttjas av kriminella. Det är med andra ord så att alla förlorar på att förbjuda tiggeri. Ingen blir vinnare.

Tiggeriförbud som moderaterna föreslår är helt enkelt befängt. En försämring för samhället på alla plan helt enkelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Tiggeriförbud innebär att kriminella tar över tiggeriet”

Kommentarer inaktiverade.