Nazisterna har fått sitt tillstånd och de ska mötas med en motdemonstration

Det brukar inte vara några problem att bli många gånger fler än nazisterna på gatorna i Göteborg. Det kommer det inte heller att bli den 30 september. Nazisterna kommer sannolikt att mötas av en motdemonstration flera gånger så stor som nazisternas egen marsch. Självklart en fredlig och värdig motdemonstration som kan visa upp ett massivt antifascistiskt och antinazistiskt Göteborg.

Att nazisterna skulle får ett demonstrationstillstånd var givet. Den svenska grundlagen ger alla rätt att demonstrera och det krävs mycket för att polisen ska neka ett tillstånd. Däremot kan polisen stoppa en demonstration på gatan om den spårar ur. Därför är det viktigt att vi motdemonstranter tar det lugnt, visar värdighet och visar att vi är många fler. Leder det till att nazisterna känner sig provocerade och spårar ur så låter vi polisen ta hand om dem och bussa iväg dem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements