Gangsterkrig men färre gängmedlemmar i Danmark

Under det senaste året har Köpenhamn och Århus varit drabbade av ett omfattande gängvåld med en mängd skjutningar. Enligt den danska polisens register över gängmedlemmar så är dock antalet medlemmar i gäng lägre än på länge. Antalet gängmedlemmar har stadigt minskat sen 2012 efter att en mycket kraftig ökning skedde mellan 2008 och 2011:

Trods kugleregn i det nordlige København og tidligere på året i Aarhus Vest, så har det sjældent været mindre populært at være medlem af en rocker- eller bandegruppering.

Det er konklusionen i en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor, der ved hjælp af politiets registreringer af rockere og bander har opgjort antallet af medlemmer af de forskellige grupperinger. Ved nytår havde politiet opgjort, at der samlet var 1.257 personer tilknyttet rockergrupperinger som Hells Angels, Bandidos, Satudarah eller bander som Loyal to Familia eller Black Army.

Til sammenligning havde politiet i januar 2012 registreret 1.863 medlemmer af rocker- og bandegrupperinger ifølge Politiets Efterforskningsstøtte Database (PED).

Antalet mc-gäng md kopplingar till kriminella miljöer har ökat under den undersökta perioden samtidigt som det totala antalet medlemmar ökat. De nya gängen med mc-koppling i Danmark är Gremium MC, No Surrender MC och Satudarah MC. Hells Angels MC och Bandidos MC är dock fortsatt de största.

De största gängen av annan sort är Loyal to Familia (LTF) och Black Army och ett gäng som ofta nämns i samband med skjutningar i Köpenhamn är Brothas men det är i allmänhet LTF som anses ha orsakat större delan av det uppflammande våldet i Århus och Köpenhamn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements