Skottlossning i Kommendantsängen

Mitt i medelklassens Göteborg, på Sveagatan i Kommendantsängen, en parallellgata till Linnégatan i den östligaste delen av det som ofta kallas Linnéstaden var det skottlossning på tisdagskvällen. Skotten var riktade mot en person och betraktas som mordförsök av polisen. Vittnen säger i media att skjutningen ägde rum i eller mot en portöppning.

Enligt ett vittne ska en person ha lämnat platsen på moped. Om det är så så tyder väl det mesta på att skjutningen är gängrelaterad. Nästan alla skjutningar är ju det så det är naturligtvis rimligt om också denna skjutning är det. Det är inte helt ovanligt att gängkriminella bosätter sig i trevliga medelklassområden i innerstaden som Vasastaden, Lorensberg, Heden, Masthugget eller Olivedal. Då ofta i mindre nogräknade bostadsrättsföreningar som till och med ibland kanske accepterar kontantinsatser.

Sålunda bor Rade Kotur nära Avenyn, dvs i Lorensberg, Eddie Jobe från Vårvädersligan i Vasastaden (tidigare på Karl Gustavsgatan) och Naser Dzeljilji bodde förr i Majorna. På Karl Gustavsgatan i Vasastaden bodde också Xheladin Purava som mördades för ett antal år sen. Alla de uppräknade är kända gängkriminella.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements