Vad jag ska göra under bokmässehelgen i Göteborg

En vanlig bokmässehelg hade jag besökt bokmässan på torsdagen inklusive eftermingel på kvällen. Sen hade jag åk till landet. I år blir det inte så. Den stora bokmässan kommer jag inte att besöka alls då de tillåter nazister att vara med. Till landet åker jag inte heller.

Istället kommer jag på fredagen sannolikt att besöka Scener & Samtal som äger rum på Göteborgs Litteraturhus och Världskulturmuseet. Även på lördagen kommer jag sannolikt att besöka arrangemanget. Jag tycker dock att programmet för Scener & Samtal är lite väl överintellektualiserat och pretentiöst i sin framtoning även om ämnena är angelägna och viktiga. Sannolikt kommer jag dock att under fredagen och lördagen spendera mer tid på Bokmassan då jag finner programmet där mer intressant, mindre pretentiöst och mer vardagligt. Under lördagen blir det förstås också motdemonstration mot nazisterna, en fredlig sån. Samling på Heden klockan 11:00Kanske tar jag en sväng till synagogan också.

Bokmassan

Tyvärr gör ju polisen allt de kan för att skapa oroligheter och våld. De har gett nazisterna en helt oacceptabel marschväg, låter dem samlas precis utanför Svenska mässan och låter dem gå till den plats där motdemonstrationen från början hade tänkt att samlas. Det är faktiskt helt befängt och jag begriper inte hur oroligheter ska kunna undvikas. Nu blir det samling på Heden klockan 11:00. Folk vill inte ha bombsprängande judehatare och terrorister på Göteborgs gator.

På fredagen (kanske) och söndagen blir det besök också på Radikala Bokmässan där både min partikamrat Håkan Blomqvist och min syster Agneta Thomasin Svensson på söndagen ska prata om sina senaste böcker. Radikala Bokmässan anordnas av Syndikalistiskt Forum som utsatts för nazisternas bomber.

Radikal Bokmässa

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements