Explosioner, bomber och handgranater

De senaste dagarna har det varit ett antal explosioner och bomber på olika håll i Sverige. I måndags kväll slängdes en handgranat mot en lägenhet på Blidvädersgatan i Biskopsgården. Den träffade fönstret, slog sönder den yttre rutan i ett tvåglasfönster, studsade mot den inre rutan och ner på gatan igen där den exploderade.

i den attackerade lägenhet bor en ung man i 20-årsåldern som är bekant med flera gängmedlemmar i Biskopsgårdens kriminella nätverk. Sannolikt handlar det hela om ett mordförsök som utgör en del av den interna konflikt som finns i Vårvädersligan och vars värsta händelse var mordet på Blidvädersgatan på juldagen 2016.

Dagen efter explosionen i Biskopsgården exploderade en lägenhet på Närlundavägen i Helsingborg. Det hela rubriceras som en explosionsartad lägenhetsbrand och en person dog, sannolikt lägenhetsinnehavaren som är en tidigare ostraffad man, Stefan Bengtsson, utan kopplingar till brottslighet. Brottet som utreds är allmänfarlig ödeläggelse. På våningen under i lägenheten rakt under den som exploderat bor en man som tidigare dömts för brott och två våningar rakt över bor en man som tidigare dömts för våldsbrott. Om det hela inte handlar om en olycka så kan det vara så att det skett ett misstag.

Natten till idag skedde så en explosion i västra Göteborg. Ett gatukök tycks ha utsatts för någon typ av sprängattentat. Ett antal unga män sågs springa från platsen och sen ta sig därifrån med olika typer av fordon. Sannolikt rör det sig om Kalles gatukök på Lergöksgatan nära Frölunda Torg. Det kan förstås också handla om en olycka, även om det verkar osannolikt, och då har de unga männens snabba flykt från platsen bara varit ett sätt att skydda sig själva eller så har det inget med explosionen att göra.

Ägaren av Kalles gatukök (formellt Ninva Garis gatukök) heter Sanharid Garis. Han är också suppleant i styrelsen för Kalles Gatukök i Surte AB. Han verkar inte ha några kriminella kopplingar så det är osannolikt att det rör sig om en del av en kriminella konflikten i Tynnered. Om det har kriminell koppling så handlar det väl snarare om att en legitim och hederlig affärsman inte velat betala för så kallat beskydd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements