23 nazister misstänkta för våldsamt upplopp

23 nazister varav tre välkända nazistledare är misstänkta för våldsamt upplopp i lördags i Göteborg. Bevisläget mot dem är så gott att de inte behöver vara häktade.

– Det kan konstateras att det finns ett omfattande filmmaterial från händelsen i helgen som betecknas som ett våldsamt upplopp, vilket medför att vi nu har en god bild över vad som har hänt. Under dagen har det hållits ytterligare förhör med de misstänkta och min bedömning är att det nu saknas särskilda häktningsskäl då de misstänkta inte, mot bakgrund av utredningsläget, bedöms kunna påverka eller försvåra utredningen. De har därför försatts på fri fot, men samtliga är fortsatt misstänkta för brottet, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Ulrika Åberg i ett pressmeddelande.

Utredningen kommer att fortsätta med bland annat sammanställning av filmmaterial och övrigt utredningsmaterial och ytterligare förhör innan beslut kan tas i åtalsfrågan.

– Det kan inte uteslutas att ytterligare personer kan komma att misstänkas för brott i samband med händelsen, säger Ulrika Åberg.

En person som uppges komma från antifascisterna har dock begärts häktad. Detta kan mycket väl handla om en av de nazistiska provokatörer som identifierats som stenkastare. Vem det handlar om är dock inte känt ännu.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements