NMR bekräftar att högerextremister låg bakom våldsscener i Göteborg

En ledande aktivist i Nordiska Motståndsrörelsen (NMR), Emil Hagberg, erkänner att högerextrema fotbollshuliganer låg bakom en stor del av våldet som utspelade sig bland antifascister i Göteborg i lördags. Sen tidigare har också flera andra högerextremister och nazister identifierats kring motdemonstranterna.

Igår släppte Aktuellt Fokus ett videoklipp där en dansk nazist från Pegida fick fly från uppretade antifascister. Enligt vittnen på plats hade nazisten försökt uppvigla antifascister till att bråka med polisen. Nu visar det sig att den danska nazisten är långt ifrån den enda högerextremist som påträffats bland antifascisterna.

Idag avslöjar Aktuellt Fokus att i det senaste avsnittet på den fascistiska podden ”Me ne frego” så erkänner nazister att högerextremister stod för våld bland antifascisterna, Detta i en intervju med Emil Hagberg från NMR om deras Göteborgsdemonstration i lördags. Emil Hagberg berättar i intervjun att han hade kontakt med högerextrema fotbollshuliganer som begick våldsamheter i den antifascistiska folkmassan vid Liseberg. Två andra högerextremister är identifierade från samma tillfälle, det handlar om Peter  Imanuelsen (Peter Sweden) och Bechir Rabani som båda två verkade som fotografer vid tillfället. De ses hela tiden i sällskap med flera av de svartklädda personer som kastar sten mot polisen och sen också mot antifascister.

En person från den antifascistiska folksamlingen är häktad. Det ska handla om en 17-åring utan fast adress i Sverige. Han har troligen inga politiska kopplingar alls.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements