Åtal för grovt narkotikabrott i Lidhult

Den 6 oktober väckte åklagare åtal mot två personer för grovt narkotikabrott, grovt dopningsbrott och brott mot läkemedelslagen. En tredje person åtalades för medhjälp till grovt dopningsbrott.

23 mars gjordes ett tillslag i ett garage strax utanför Lidhult i Ljungby kommun. Där hittades utrustning avsedd för tillverkning av narkotika, dopningsmedel och receptbelagda läkemedel. Bland annat hittades en tablettmaskin och sammanlagt 1 400 narkotikaklassade tabletter och cirka 19 000 tabletter klassade som läkemedel. Det hittades även testosteronpulver till en mängd av 119 000 enheter dopningsmedel och en stor mängd förpackningsmaterial.

I samband med tillslaget greps två personer som anhölls och sedan häktades den 27 mars. Vid gripandet hittades även 860 gram amfetamin. Dessa två personer har varit häktade sedan dess och åtalas nu för de grövre brotten. Ytterligare en person åtalas för medhjälp till grovt dopningsbrott misstänkt för att ha tillverkat 4 500 etiketter. Alla tre nekar till brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements