Ledningspersoner inom Cloetta-koncernen har anhållits

I tisdags frihetsberövades ett antal personer som är anställda inom Cloetta-koncernen. Under dagen genomfördes också husrannsakan genomförts med koppling till de berörda personerna. Vid husrannsakan har material tagits i beslag som nu kommer att analyseras. Bland det beslagtagna fanns bland annat datorer, mobiltelefoner och dokument. Två anhållna chefer släpptes dock från häktet redan igår men är fortsatt misstänkta för brott.

Brottsmisstankarna gäller insiderbrott, vilket utreds av Ekobrottsmyndigheten, är kopplade till aktieförsäljningar som personer i ledande ställning har gjort kort före det att bolaget offentliggjorde en vinstvarning den 14 september 2017.

– Dessvärre kan vi i det här skedet inte lämna några fler detaljer om ärendet eftersom förundersökningen omfattas av sekretess av hänsyn till såväl inblandade personer som själva brottsutredningen, säger Jonas Myrdal, extra åklagare på finansmarknadskammaren vid Ekobrottsmyndigheten, i ett pressmeddelande.

Senast fredag kl. 12:00 måste personerna begäras häktade eller släppas.

Kontrollerande aktieägare i Cloetta AB är AB Malfors Promotor AB som äger 36,4% av rösterna i företaget men bara 25,1% av kapitalet. Malfors Promotor ägs av Hjalmar Svenfelts stiftelse som kontrolleras av familjen Svenfelt.

Cloetta har totalt 2 600 anställda och företagets ledningsgrupp består av Henrik de Sauvage Nolting, Danko Maras, Jakob Broberg, Regina Ekström, Johnny Engman, Dani Evanoff, Ewald Frénay, Marcel Mencik, Ville Perho, Lars Påhlson och Erwin Segers. De misstänkta borde väl rimligen stå att finna bland dessa personer eller i styrelsen som består av Lilian Fossum Biner, Mikael Aru, Lottie Knutson, Mikael Norman, Adrian Nühn, Camilla Svenfelt ich Mikael Svenfelt plus representanter för de anställda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements