Misstänkta ekonomiska fifflare i pensionsbolag

Alexander Ernstberger, huvudägare och grundare till pensionsbolaget Allra samt Olle Marcusson, VD för Allras fondbolag i Luxemburg har häktats som misstänkta för misstänkta för grov trolöshet mot huvudman respektive grovt bokföringsbrott och grov trolöshet mot huvudman. Båda två förnekar brott:

– Inga fel har begåtts. Utifrån min klients position så har han inte begått ett brott. Punkt, säger advokaten Slobodan Jovicic efteråt.

[…]

– Min klient nekar till brott. Det som är föremål för granskning nu är riktiga affärer, professionellt genomförda affärer på marknadsmässiga villkor, där den provision som bolaget har tjänat är rimlig och normal, sa advokat Per E. Samuelsson till DN efter förmiddagens förhandlingar.

Sedan tidigare är ytterligare en person häktad på grund av misstänkta brott i pensionsbolaget Allra och dess fonder. Han är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman. 140 miljoner har beslagtagits av åklagarmyndigheten i härvan kring Allra. i Det fallet handlar det om misstänkt penningtvätt och det rör sig om vinster som gjorts i bolagets verksamhet i Dubai.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Misstänkta ekonomiska fifflare i pensionsbolag”

  1. Och välkänt är att en av pensionsbolaget Allras tidigare styrelseledamöter – på tiden det begav sig – var Thomas Bodström med djupa rötter i den socialdemokratiska rörelsen och nu – som tack för sina insatser inom rörelsen – snart tillträder landshövdingebefattningen i Stockholm. Styrelseordförande, när det började brännas under fötterna, var Ebba Lindsö, tidigare vd för Svenskt Näringsliv, tidigare ordförande i Sjätte AP-fonden och tidigare medlem i Kristdemokraternas partistyrelse.

    …två exempel på makteliten i Sverige år 2017.

Kommentarer inaktiverade.