Polisstationen i Helsingborg bombad

Natten till idag (onsdag) detonerade en sprängladdning vid entrén till polishuset i Helsingborg. Polishusets entré och närliggande byggnader fick omfattande skador. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och polisen verkar övertygad om att grovt kriminella ligger bakom bomben. Riksparanoikern Ranstorp som lever på att varna om terroristdåd hävdar förstås att det är just ett sådant. Det finns det ingen annan som tror.

– En attack mot polisen är inte bara en attack mot samhället utan en attack mot alla människors säkerhet eftersom det är dem vi finns till för att skydda. Det är mycket allvarligt, säger rikspolischef Dan Eliasson.

– När en sådan här händelse sker, ökar vi våra ansträngningar ännu mer och satsar ytterligare mer resurser mot den här typen av brottslighet. Våra kollegor i region Syd kommer att få all hjälp som behövs för att skydda våra medarbetare och klara upp det här grova brottet. Ingen ska tveka om polisens avsikter i detta hänseende, säger Dan Eliasson vidare.

Carina Persson, regionspolischef i Syd, säger att det handlar om ett angrepp mot demokratin.

– Detta är ett fullständigt oacceptabelt angrepp. Jag är mycket tacksam över att ingen kom till skada vid händelsen, säger Carina Persson.

– Jag har under natten och morgonen haft kontakt med rikspolischefen. Jag är helt trygg med att vi kommer att få det stöd som behövs från den nationella nivån. Vi inom polisen står enade i arbetet mot den grova brottsligheten och i arbetet med att värna vår demokrati, avslutar Carina Persson.

Händelsen utreds nu som allmänfarlig ödeläggelse. Polishuset i Helsingborg har fått förstärkt bevakning och detsamma gäller Rättscentrum i Malmö.

Om bomben har koppling till tidigare sprängdåd i Helsingborg är inte känt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements