Stulen moped ledde till nio mordförsök

Den 8 juli i somras åkte 9 personer från en annan del av Göteborg till Bergsjön för att hämta tillbaks en stulen moped som det hört skulle finnas i stadsdelen. De visste också vem som troligen stulit den.

De åkte till Komettorget där den eftersökte dock inte stod att finna. Där fanns dock några vänner till den eftersökte mopedtjuven. De nio tillresta personerna hade ett samtal med dessa vänner till mopedtjuven. En av dessa ville slåss om mopeden man mot man, men den ditresta gruppen vill inte det utan bestämde träff med den eftersökte mannen dagen efter. De vände ryggen åt gruppen av personer från Bergsjön för att gå därifrån.

Strax därefter avlossades sex skott mot den tillresta gruppen. Två av dem träffades och en 27-åring skadades allvarligt.

Med hjälp av en kastad handske som polisen hittade, övervakningsbilder från en bensinmack och vittnesuppgifter kunde polisen snabbt identifiera en 25-åring som skyldig till skjutningen. Han anses av polisen tillhöra ett kriminellt nätverk i Bergsjön. Mannen ställs nu inför rätta för nio mordförsök och grovt vapenbrott.

Det förefaller dock lite underligt att sex skott kan bli nio mordförsök. Det är ju knappast möjligt att döda nio personer med sex skott. Rimligen borde det vara sex mordförsök och inget annat.

Strax efter skottlossningen vid Komettorget sköts en man av polisen vid en vägspärr. Den mannen var känd av polisen då han tidigare dömts för brott. Han hade ingen direkt koppling till skjutningen vid Komettorget men försökte köra på en polis. I bilen satt då också den misstänkte 25-åringen. Denne försvann dock från platsen. Internutredningen av eventuellt brott från polisen sida vid denna skjutning har lagts ner.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements