Martin Timell anklagas ju för våldtäkt

Ett av de sexuella övergrepp och trakasserier Martin Timell anklagas för att ha begått är betydligt mer än ett tafsande eller ett obehagligt sexuellt närmande. Det handlar om det övergrepp som ska ha skett i badtunna med flera vittnen. Så vitt jag kan förstå är det rent faktiskt en våldtäkt det handlar om:

Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år. (Brottsbalken 6 kapitlet, paragraf 1)

Vi vet förstås inte ännu om han gjort sig skyldig till just det aktuella övergreppet ifråga  men det vore ju inte svårt att bevisa eftersom det finns vittnen. Samtidigt ska vi vara klara med att det inte finns någon som helst anledning att ifrågasätta den utsatta kvinnans berättelse, men i rättslig bemärkelse är Timell inte skyldig förrän han bevisats skyldig i en rättegång.

Men kanske är det väl så att brottet är preskriberat (preskriptionstiden är 10 år för brott med högsta straff upp till 8 års fängelse och mer än 2 år, vilket gäller våldtäkt där högsta straffet är 6 års fängelse eller om brottet anses mindre grovt 4 års fängelse) och att det därför eventuellt inte kan bli fråga om utredning och åtal. Om det inte är preskriberat borde det utredas som ett våldtäktsbrott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Martin Timell anklagas ju för våldtäkt”

Kommentarer inaktiverade.