Åklagare vill att rättegång mot utpekad gängledare görs om

I somras friades Eddi* Job* och ett tiotal medåtalade från alla misstankar om olika typer av penningtvättsbrott. Nu vill åklagare rättegången ogiltigförklaras och görs om.

Eddi* Job* anses ha varit eller fortfarande vara en ledande person i den så kallade Vårvädersligan i södra Biskopsgården. Han åtalades tillsammans med några kompisar och ett antal ostraffade gymnasieelever för att ha tvättat runt 4,4 miljoner kronor. Men alla frikändes då tingsrätten inte ansåg det bevisat att pengarna kom från någon brottslig verksamhet. Pengarna kom från Torgny Jönsson, också känd som maffians bankir, och han misstänks för att ha fått pengarna genom ett omfattande bedrägerier. Han ska snart ställas inför rätta för de misstänkta bedrägerierna.

Eddi* Job* och hans medåtalade (inklusive flickvännen) frikändes då tingsrätten inte ansåg det bevisat att Torgny Jönsson kommit över pengarna genom brottslig verksamhet. Om Torgny Jönsson döms i den stundande rättegången hamnar misstankarna om penningtvätt i annan dager. Åklagarna hoppas efter rättegången mot Torgny Jönsson att det ska gå att åtala Eddi* Job* och hans misstänkta medbrottslingar igen.

Advertisements