Det finns inga åtalade eller misstänkta antifascister vilket ETC påstår

Efter att nazisterna misslyckats med att genomföra en marsch i Göteborg den 30 september är 23 nazister misstänkta för våldsamt upplopp. Dessutom är ytterligare minst 7 personer som inte greps ihop med nazisterna gripna för brott i samband med antifascisternas aktioner för att stoppa nazisterna. Ingen av de 7 är dock antifascist. Ingen av dem är en motdemonstrant. De är nazister, fotbollshuliganer, smågangsters från förorterna samt enstaka gatubarn (unga personer utan uppehållstillstånd i Sverige) som sannolikt fått betalt för att bråka med polisen osv.

Trots detta envisas ETC Göteborg med att kalla dem motdemonstranter. Det är ytterst märkligt. Polisen har tydligt sagt att de inte kan beskrivas som motdemonstranter och det är välkänt att det fanns nazistiska provokatörer bland antifascisterna, flera av dem har identifierats och namngivits. ETC bidrar helt enkelt till en felaktig beskrivning av verkligheten. Vi måste kunna begära mer av en vänstertidning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Vad gäller smågangsters från förorten kan vi jämföra med de 4 ungdomar från Backa som dömdes för våldsamt upplopp 2001. En av dem var Mohammed Selman, senare ledare i Backagänget, en av rånarna som genomförde Landvetterrånet (ihop med en nazist som dömdes för att ha stört polisens radiosändningar 2001) och sedermera nerskjuten och mördad.

Advertisements