Tre nazistiska terrorister gripna

I torsdags kväll gjordes en razzia mot en lägenhet i Tynnered i västra Göteborg, postadress Västra Frölunda. Lägenheten där husrannsakan genomfördes ligger enligt uppgift i närheten av Opaltorget. Vid husrannsakan hittades vapen, 10 kilo sprängämnen och nazistiskt material. Tre män greps och är nu anhållna som misstänkta för grovt vapenbrott, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

De gripna är enligt uppgift i 50-årsåldern, 30 år respektive 26 år gamla och den äldste av dem har tidigare varit medlem i den organisation som idag heter Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) och i Soldiers of Odin. Säkerhetspolisen (Säpo) deltar i utredningen.

Tidigare i år har tre nazister dömts för två terroristdåd i Göteborg och frikänts för ett som de sannolikt också var skyldiga till. De tre, Viktor Melin, Jimmy Jonasson och Anton Thulin dömdes till fängelse för två av de bombdåd de genomfört och försökt genomföra. Det tredje bombdådet, där en person skadades allvarligt, frikändes de för. De var inte åtalade för terroristbrott och är alltså inte formellt dömda för det utan för grov allmänfarlig ödeläggelse och försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements