Begäran om häktning av naziterrorister

De tre nazister som i torsdags greps och anhölls som misstänkta för grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, alternativt grovt brott gällande lagen mot brandfarliga och explosiva varor har begärts häktade av åklagaren Johan Udén. Vid en razzia beslagtog polisen vapen och sprängämnen.

Den häktade mannen i 50-årsåldern är släkt med den häktade personen i 25-årsåldern. Den äldre av dem har ett förflutet i nazistorganisationerna SMR (heter numera Nordiska Motståndsrörelsen, NMR) ungefär åren 2010-2012 och Soldiers of Odin vilket betyder 2016. Han hävdar att det var länge sen, men Soldiers of Odin-kopplingen är ju rätt ny då de inte fanns för länge sen utan nyligen. Minst en av de tre nazister som tidigare dömts bombdåd, Viktor Melin, hade också en koppling till Soldiers of Odin.

Polisrazzian genomfördes i den äldre mannens lägenhet i närheten av Opaltorget i Tynnered. Utöver de två släktingarna är ytterligare en man i 30-årsåldern misstänkt för brotten.

De två yngre männen är kända av polisen sen tidigare men enbart för mindre allvarliga brott. Den äldre mannen medger att han förvarat sprängämnen och vapen hemma men förnekar brott. De andra två förnekar också brott och den äldre mannen har uppgett att de bara vara där på besök.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements