Livstid för dubbelmord i Kista

Solna tingsrätt har i dag dömt en man till livstids fängelse för mord på två personer i en bil i Kista den 8 mars 2017.

Tre personer satt i en bil på Själlandsgatan i Kista kvällen den 8 mars 2017. Två av dem sköts till döds, Merhawi Aregai och Yonathan Hector Reyna Väänänen. Den tredje, Lanko Aziz, lämnade bilen. Lanko Aziz har nu dömts för att ha dödat de två andra. Tingsrätten bedömde det som en kallblodig avrättning.

– Det är oklart vad de tre gjorde på platsen och vilket samröre de hade med varandra. Någon motivbild har inte heller klarlagts. Tingsrätten tror inte på mannens förklaring om att det kommit in en ytterligare person i bilen och avlossat skotten. Det finns mycket stark bevisning mot att det skulle gått till på det sättet och det finns också stora luckor i mannens egen berättelse. Det finns ingen annan möjlig gärningsman, säger rättens ordförande chefsrådmannen Patrik Alm i en kommentar.

Aziz dömdes också till att betala skadestånd till anhöriga till de två offren. Däremot frikände tingsrätten honom från ett åtal för försök till grov utpressning där bevisningen inte ansågs räcka.

Påföljden för dubbelmordet bestämdes till livstids fängelse. Mannen ska sitta kvar i häkte. Rättens ledamöter var överens om domen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements