Naziterrorist misstänkt för ytterligare vapenbrott

En av de tre naziterrorister som förra veckan greps i Tynnered och sen i måndags är häktade som misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, alternativt grovt brott gällande lagen mot brandfarliga och explosiva varor samt grovt vapenbrott är misstänkt för ytterligare vapenbrott.

Det handlar om Nicklas Jelinek som tre dagar innan han greps vid lägenheten i Tynnered greps i samband med att han och ytterligare en man försökte bryta upp ett vapenskåp i en gångtunnel. Vapenskåpet ska enligt GP ha stulits tidigare i oktober från ett skyddsrum i ett bostadshus där mannen i 30-årsåldern bor. I skåpet försvarades en pistol som polisen ännu inte anträffat. Medbrottslingen vid försöket att bryta upp vapenskåpet figurerar inte i utredningen kring de allvarliga brotten som Jelinek är häktad för. I alla fall inte i nuläget. Den i sambandet stulna pistolen figurerar inte heller i den utredningen ännu.

Sannolikt var det därför ingen slump, vilket ETC Göteborg hävdar, att razzian mot lägenheten genomfördes utan polisen hade troligen spaning på Nicklas Jelinek och slog till efter att denne besökt lägenheten. En lägenhet som tillhör en av de andra häktade, Stefan Schultz. Däremot har polisen uppenbarligen inte avslöjat härvan på grund av att de hållit ögonen på nazister och det är väl vad sannolikt ETC menar.

Säkerhetspolisen har tagit över hela utredningen av ärendet kring de sprängämnen och vapen som hittade i lägenheten i Tynnered.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements