Nazister misslyckas återigen att marschera i Göteborg

Den 30 september försökte nazister (Nordiska Motståndsrörelsen, NMR) marschera i Göteborg. De var kring 500 personer. De möttes av 10 000-tals göteborgare. Nazisterna misslyckades i sitt uppsåt.

För 14 dagar sen försökte de dela ut flygblad på Avenyn i centrala Göteborg. De jagades bort av uppretade göteborgare. NMR har bara lyckats hålla en enda demonstration i Göteborg under hösten. Alla de övriga av deras försök har misslyckats. När borgarmedia skriver nåt annat har de fel.

I torsdags var vi omkring 400 personer som gick i ett antirasistiskt fackeltåg till minne av offren för novemberpogromerna under den så kallade kristallnatten. Ytterligare några 100 personer deltog i synagogans manifestation för samma ändamål.

Idag försökte nazister återigen marschera i Göteborg. De cirka 40 nazisterna startade denna gång på parkeringen vid Lisebergs lilla ingång i Getebergsäng och gick mot innerstan. De misslyckades återigen kapitalt. 8 personer greps på Eklandagatan vid Carlandersplatsen för ohörsamhet mot ordningsmakten när de förvillat sig upp mot Johanneberg efter att polisen beordrat att marschen skulle avbrytas vid Korsvägen. 7 omhändertogs enligt media lite senare vid Viktor Rydbergsgatan nära Götaplatsen. Den gruppen tog sig uppenbarligen en annan än gruppen som greps vid Carlandersplatsen. Totalt är 16 gripna som misstänkta för brott mot ordningslagen. Polisen hävdar i media att de är omhändertagna men det kan inte vara riktigt då de är misstänkta för brott. Anhållna kommer de troligen inte att bli.

Andra grupper av nazister tog sig söderut in på smågatorna i Burås, men tvingades av polisen återvända ner till Mölndalsvägen.

Återigen ett totalt nazistfiasko alltså. Nazister är inte välkomna i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Nazister misslyckas återigen att marschera i Göteborg”

Kommentarer inaktiverade.