Djurrättsaktivister är idioter

Sammantaget är djurrättsaktivister ofta inget annat än idioter. I sin kamp för djurens rättigheter drar en del av dem sig inte för att använda våldsamma metoder och övergrepp mot människor.

De argumenterar ibland som om motstånd mot päls skulle vara miljövänligt. Det är bara dumheter. Alternativen till naturpäls är kläder framställda av konstfibrer vilket görs från fossila råvaror. Alternativet till äkta päls är produkter som är mer miljöfarliga och klimatfientliga än päls. Det är i de flesta fall miljömässigt klart bättre att välja en päls framför en produkt tillverkad utifrån fossil råvara.

Vidare släpper djurrättsaktivister ofta ut minkar från pälsfarmar Det är djurfientligt på flera sätt. De flesta minkar de släpper ut dör då de inte är anpassade och vana vid ett liv i naturen. De som överlever är ett mycket stort problem för andra djur i Sverige. Minken är inte ett naturligt djur i Sverige utan en invasiv art.

Troligen är mink en delorsak till den stora minskningen av sjöfåglar i Sverige och en förklaring till varför måsar och trutar numera häckar på tak i städer istället för på holmar och skär.

Det är möjligt att minkar på pälsdjursfarmar lever under dåliga förhållanden men det gör inte päls till något miljöfarligt och det berättigar inte att djurrättsaktivister bidrar till problem dör de vilda djuren. Något de faktiskt gör varje gång de släpper ut minkar.

Djurrättsrörelsen skulle dessutom nå mycket längre om de krävde att minken skulle klassas som en invasiv art av EU för en sådan klassning skulle innebära att minkfarmer inte längre skulle vara tillåtna.

Sammantaget är det uppenbart att djurrättsaktivister är idioter. De använder ineffektiva metoder, de kör med falska argument och de förstör naturen och dödar de djur de vill rädda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Djurrättsaktivister är idioter”

  1. Att tänka lite längre än vad snoken räcker brukar för det mesta vara klokt. De där jävla djurrättsaktivisternas tänkande verkar ha stannat i deras förbannade bihålor.

Kommentarer inaktiverade.