Svenska Akademin, Katarina Frostenson och korruption

Katarina Frostenson är ledamot i Svenska Akademin. Hon är dessutom delägare i Forum Jean Claude Arnault HB, det bolag som driver kulturföreningen Forum som i media kallas Klubben. Media skriver i allmänhet att hon är styrelsemedlem men det finns inga styrelser i handelsbolag utan hon är bolagsman, dvs delägare.

Vidare skriver media att hon står nära Svenska Akademin, vilket ju är en kraftig underdrift då hon är akademiledamot. Detta betyder att Svenska Akademin gett stora bidrag till en av sin egna medlemmar när de gett stöd till kulturverksamheten på Forum. Om Katarina Frostenson har varit delaktig i besluten handlar det utan tvekan om jäv, dvs korruption. Om hon inte deltagit i besluten är det inget jäv men det hela är ändå tveksamt och kan diskuteras.

Katarina Frostenson är också gift med den andre delägaren i handelsbolaget, Jean Claude Arnault, som i media kallas kulturprofilen. Hennes fullständiga namn är Alma Katarina Frostenson Arnault.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements